Grupp C – Spelschema, Resultat och Tabell

 

[one_half]

VM-kval Sverige Grupp C 

 07/09 Kazakstan Irland 1 – 2
 – Tyskland Färöarna 3 – 0
 11/09 Sverige Kazakstan 2 – 0
 – Österrike Tyskland 1 – 2
12/10 Färöarna Sverige 1 – 2
 – Kazakstan Österrike 0 – 0
 – Irland Tyskland 1 – 6
16/10 Färöarna Irland 1 – 4
 – Österrike Kazakstan 4 – 0
 – Tyskland Sverige 4 – 4
22/03 Österrike Färöarna 6 – 0
 – Kazakstan Tyskland 0 – 3
 – Sverige Irland 0 – 0
26/03 Tyskland Kazakstan 4 – 1
 – Irland Österrike 2 – 2
07/06 Österrike Sverige 2 – 1
 – Irland Färöarna 3 – 0
11/06 Sverige Färöarna 2 – 0
06/09 Tyskland Österrike 3 – 0
 – Kazakstan Färöarna 2 – 1
 – Irland Sverige 1 – 2
10/09 Österrike Irland 1 – 0
 – Färöarna Tyskland 0 – 3
 – Kazakstan Sverige 0 – 1
11/10 Färöarna Kazakstan 1 – 1
 – Tyskland Irland 3 – 0
 – Sverige Österrike 2 – 1
15/10 Färöarna Österrike 0 – 3
 – Irland Kazakstan 3 – 1
 – Sverige Tyskland 3 – 5

[/one_half]

[one_half_last]

# Lag S V O F GM IM MS P
1  Tyskland 10 9 1 0 36 10 +26 28
2  Sverige 10 6 2 2 19 14 +5 20
3  Österrike 10 5 2 3 20 10 +10 17
4  Irland 10 4 2 4 16 17 -1 14
5  Kazakstan 10 1 2 7 6 21 -15 5
6  Färöarna 10 0 1 9 4 29 -25 1

[/one_half_last]

Grupp C – Sverige, Tyskland, Irland, Färöarna, Österrike och Kazakstan

Sverige är klart för Play-off! Sveriges vm-kval-grupp ser ut att bli en tuff kamp, framförallt andraplatsen som lär stå emellan Sverige och Irland. Tyskland bör ingen kunna hota, då det alltid ångar på som ett maskineri under kvalen. Österrike är en liten outsider som skulle kunna ställa till det både för Sverige och Irland. Kazakstan och framförallt Färöarna är gruppens slagpåsar, som alla länder bör slå.

 

Sverige VM-kval

Alla svenska fans håller självklart på vårt svenska landslag. Sverige har däremot en svagare trupp än på många år och vi har egentligen bara en enda fixstjärna i form utav Zlatan Ibrahimovic. Jämför det med när vi hade Fredrik Ljungberg, Henrik Larsson, Olof Mellberg etc. bara för några år sedan. Trots detta hoppas vi självklart på att vi ska ta oss vidare ifrån gruppen till VM slutspelet i Brasilien! Att ta hem gruppsegern lär dock bli väldigt svårt, så det är nog andra platsen och Playoff-kvalet vi får sikta in oss på. De största utmaningarna till Playoffspelet blir Irland och Österrike, som på pappret har lite sämre lag än Sverige. I den svenska truppen så är det utan tvekan försvaret som oroar mest. Erik Hamrén har testat runt på flera olika backuppställningar, utan att ge Sverige den defensiva säkerheten som behövs. Detta hoppas vi att han hinner spela in under VM-kvalet!

Tyskland

 

Tyskland är favoriten i grupp c och innehar plats nummer 2 på Fifas världsranking. Förbundskapten Joaim Lööw har idel klasspelare till sitt förfogande, där Philip Lahm agerar kapten och hänförare. Traditionsenligt gör Tyskland alltid bra mästerskap, dock finns det svagheter hos den tyska maskinen:
– Gasledningen, som går från Ryssland via Sverige, är snart färdigställd. Skulle Sverige vilja leka ”diktator och pöbel” är det enkelt att skapa splittringar så att gasleveranserna plötsligt påverkas.
– Euron är idag väldigt svag jämfört med kronan. Skulle utvecklingen fortsätta kan Sverige satsa på en köp-in-spelare-till-landslaget-om-de-inte-finns-tillgängliga-för-stunden-taktik. Denna taktik är väl beprövad av bla Bahrain och Qatar inom den både högt prestigefyllda och penningstinna friidrottsgrenen 3000 m hinder.
– Flytta Sveriges hemmamatch från Friends Arena till en puckelpist vid Åreskutan, så kan inte Tyskland nyttja sitt snabba passningspel och Sverige kan satsa på klassikern långbollar som under Tommy Söderbergs glansdagar som förbundskapten.

Hur som haver blir Tyskland en svår motståndare för våra svenska krigare. Men för att citera Zlatan Ibrahimovic, den största spelaren genom Sveriges historia: ”Det e fjutboll, bollen e jund, allt kan hända”.

Irland

Landet som är fritt från ormar enligt legenden om St: Patrick och som blev rånade på sin plats i VM 2006 efter Thierry Henrys numera berömda hands i sista play-off matchen. Irland känns inte på något sätt övermäktigt i svenska ögon. Irländarna är nämligen kända för att både prata konstigt (trots att de är nyktra) samt tro att de skiter pengar, trots att landet egentligen är bankrutt. En intressant händelse inom irländsk landslagsfotboll är när den före detta mittfältsgiganten Roy Keane lämnade Irlands trupp under VM 2002. Detta för att förbundskaptenen inte trodde att landet kunde ta VM guld. Keanes inställning var inte den samma så han bad förbundskaptenen att fara åt h-e, packade ihop sina svettiga benskydd, åkte hem och såg VM från tv-soffan istället. Gudabenådad inställning eller enbart idioti? Ni avgör själv.

Hur stora är Sveriges chanser mot landet vars största bidrag till omvärlden är sju vinster i Eurovision song contest? Lagets bäste spelare, Robbie Keane, är lagkamrat med både David Beckham och Chippen Wilhelmsson  LA Galaxy. Ska man vara ärlig så är det inte för kvalitén på fotbollen som han spelar där. Kanske gör han som sin storebror och lämnar VM kvalet i protest? Det största hotet finns inte på planen, utan är nämligen de irländska fansen. Gör de svenska fansen sin uppgift och sjunger som bara den, ska ni se att Sverige krossar de irländska kelterna, som kan skryta med att ha det tråkigaste vädret på norra halvklotet.

Österrike

Nationen som givit världen vackra skidbackar, kastratsångare, schnitzel, korv, Red bull och Mozart. När det kommer till fotboll är inte Österrike känd som någon större nation att räkna med. Landets bästa imhemska lag är Austria Wien och de spelar i den något oortidoxa fotbollskulören lila. Under hemma EM 2008 skördades inga större framgångar för Österrikes del. Det främsta bidraget från mästerskapet var införandet av White Stripes dänga Seven Nation Army, som numera är ett stående inslag på fotbollsläktare världen över.

Trots bristande framgngar på fotbollsplanen är Österrike inte den allra lättaste motståndaren för svensk del. Under tidigt 1900-tal var nationen 50 % av staten Österrike-Ungern. Som de flesta vet har Sverige mött Ungern under de senaste EM och VM-kvalen och dessa matcher har inte alltid varit av enklaste karaktär. Trots detta borde inte Österrike kunna påverka Sveriges chanser för vidare avancemang mot VM 2014. Fulknep går alltid att ta till om sp skulle behövas. En beprövad metod är matförgiftning alá Barcelona mot IFK Göteborg inför UEFA-cup finalen under 80-talet. En dålig schnitzel eller wienerkorv kan definitivt rubba de öterrikiska spelarnas fokus.

Kazakstan

Den föredetta republiken i stormakten Sovjetunionen har gjort sig känd då presidenten ansåg det vettigt att flytta landets huvudstad från Almaty till Astana. Varför gjordes detta? För att hedra sin fru. En kärleksförklaring enligt vissa och storhetsvansinne enligt andra. Astana är även namnet på ett cykelstall där vår svenske supercyklist Fredrik Kessiakoff är en av åkarna. Lite övrig fakta om Kazakhstan:

– Landet har ca 15,4 miljoner invånare
– De producerar petrolium och gas som fanken
– Landet tar allt som oftast OS-medalj i tyngdlyftning
– En flygresa till huvudstaden tur och retur kostar ca 3000 kr
– Kina importerar olja därifrån via ett grymt långt rör
– Bilarna saknar ofta bilbälten och trafikregler iakttas inte allt för ofta

Fotbollsmässigt är Kazakhstan en blåbärsnation som inte ska ha en chans att rubba Sverige. Då inte en enda av spelarnas namn är inläst av kommentatorerna på FIFA 13, anser övriga världssamfundet att landet inte är värt att nämna i fotbollssammanhang.

Färöarna

Landet består av 50 000 människor utspridda på 18 öar. Sedan årtusen tillbaka tillhör de Sveriges antagonist Danmark. Trots denna historiska tillhörighet är inte Färöarna någon ansedd fotbollsnation. Precis som landets okända historia är fotbollstraditionerna lika okända. Med ovan som underlag låter slutsatsen att Sverige kommer krossa Färöarna som väldigt sannolik.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *