Fotbolls EM 2024

Nu är det snart dags för Europamästerskapet i fotboll i Tyskland 2024! Årets mest efterlängtade fotbollshändelse närmar sig med stormsteg och går av stapel i Tyskland som står värd för detta prestigefyllda evenemang. Mellan den 14 juni och 14 juli kommer fotbollens mecka att pulsera med spänning, passion och oväntade vändningar när 24 nationer kämpar om den åtråvärda EM-titeln.

Tysklands är redo för att göra detta att fotbollsmästerskap riktigt minnesvärt, med världsklassiga arenor och en unik atmosfär. Med flertalet favoriter som strävar efter att ta hem pokalen förväntas turneringen bli en av de mest intensiva och dramatiska på länge.

Föregående mästerskap har bjudit på en rad minnesvärda ögonblick. Efter att Italien vann EM 2020 och Argentina lyckades ta hem mästerskapet i Qatar i VM 2018, är frågan nu vilket lag som kommer att göra historia och lägga till sina namn på den prestigefyllda listan över Europas mästare i fotboll.

Följ med oss när vi tar dig igenom varje steg av denna episka fotbollsfest, från de tidiga förberedelserna till de avgörande ögonblicken på planen. Håll koll på fotbollsvmem.se för de senaste nyheterna, analyserna och allt annat du behöver veta inför EM 2024 i Tyskland!

För att komma till vårt omtalade tips för EM 2024 i Tyskland klicka här.

Hur spelas fotbolls-EM 2024?


Mästerskapet EM 2024 för herrar välkomnar 24 nationer till deltagande, alla kvalificerade genom det aktuella EM-kvalet. Endast den värdnationen, i detta fall Tyskland, är direktkvalificerade för mästerskapet utan att kvala.

Turneringen kickar igång med en gruppfas där lagen kategoriseras i sex grupper med fyra lag i varje grupp. Inom grupperna möter alla lagen varandra innan de två främsta lagen från varje grupp samt de fyra bästa grupptreorna tar sig vidare till EM-slutspelet. Kvalificeringen för grupptreorna bestäms genom att sammanställa lagens poäng och målskillnader i en separat tabell.

Slutspelsomgångarna startar sedan med åttondelsfinalerna där vinnarna avancerar till kvartsfinal. Den prestigefyllda EM-finalen markerar avslutningen på mästerskapet, med sitt episka avslut på Olympiastadion i Berlin den 14 juli.

Viktiga Datum att Komma ihåg:

  • Gruppspelsomgång 1: 14-18 juni 2024
  • Gruppspelsomgång 2: 19-22 juni 2024
  • Gruppspelsomgång 3: 23-26 juni 2024
  • Åttondelsfinaler: 29 juni-2 juli 2024
  • Kvartsfinaler: 5-6 juli 2024
  • Semifinaler: 9-10 juli 2024
  • EM-finalen: 14 juli 2024