VM-tipset 2014

Nu är det hög tid att börja fundera på hur matcherna i VM 2014 kommer att sluta. Vi på Fotbolls VM & EM har därför skapat ett VM-tips till alla er fotbollsfans. Tipsa med arbetskamraterna, ölpolarna eller varför inte med familjen. I vårt VM-tips kan ni vara, i stort sett, hur många deltagare som helst och ni behöver bara fylla i resultaten och luta er tillbaka så rättas VM-tipset av sig själv. Vi kommer även att ha en VM-tips-tävling där ni mailar in ert fullständigt ifyllda tips senast den 11 juni kl 23.59 för att deltaga. Det är nu tyvärr försent att anmäla sig till VM-Tipstävlingen. Sprid gärna tipset så att ni kan titulera er ”VMs bästa tippare 2014” med vetskapen om att det varit stentufft motstånd 🙂 EM 2016 är i startgroparna och vi har självklart tagit fram ett EM-tips 2016 också. Ladda ner vårt EM-tips här EM-tips 2016 

Ladda ner EM-tipset 2016

 

Delta i VM-tipstävlingen 2014

Årets VM-tipstävling är över och Richard Flodin tog hem segern i överlägsen och otroligt imponerande stil. Stort grattis Richard. En vinnar-tshirt skickas till dig och du får mer än gärna skicka en bättre selfie på dig själv i vinnartröjan när du fått den! 😉

Ladda ner VM-tipset 2014

Se slutställningen i vår VM-tipstävling här eller klicka på bilden nedan.

Richard Flodin poserar i sin tipströja
Richard Flodin i sin vinnartröja
Slutresultat VM-tipstävling VM 2014

För att deltaga i vår VM-tipstävling behöver ni maila in fullt ifyllt VM-tips i format xls eller xlsm till oss på info@fotbollsvmem.se senast den 11 juni kl 23.59. Det är således tyvärr försent för att anmäla sig till Fotboll VM & EM’s VM-tips nu. Men till EM 2016 släpper vi nytt tips och då är ni hjärtligt välkomna att deltaga!  Ni kommer sedan att kunna följa Tipstävligen på vår Facebook-sida.

VM-tipset på svenska laddar man ner här…

Vill ni tipsa med vänner, familj, släkt över gränserna finns VM-tipset även på engelska och laddas ner här… <– Click here to download and participate in the betting contest for World Cup 2014.

VM-tips fotboll brasilien
Tippa VM 2014

 

 

Tack vare hjälp från uppmärksamma läsare så har vi hittat och åtgärdat ett fåtal buggar i tipset. Hittar ni ytterligare buggar tveka inte att kontakta oss! Gällande version utav VM-tipset 2014 är 1,6 och kan laddas ner här ovan.

Fixat i version VM-tipset 1,1:

 • Alla lag står nu på 0 poäng, istället för 3 poäng som tidigare i grupperna.
 • Det går nu att tippa 0-0 i matcherna, vilket inte har gått tidigare.

Fixat i version VM-tipset 1,2:

 • Tabellerna i Grupp G och H uppdaterades ej korrekt. Nu åtgärdat.

Fixat i version VM-tipset 1,3:

 • Korrekt lag avancerar nu vidare från åttondelsfinal, kvartsfinal osv.

Fixat i version VM-tipset 1,4:

 • Cellerna i Grupp H uppdaterades inte korrekt, vilket nu är åtgärdat.

Fixat i version VM-tipset 1,5

 • Felskrivning på öppningsmatchens datum korrigerat
 • En 2:a var ifylld på Belgien – Algeriet, nu borttagen

Fixat i version VM-tipset 1,6

 • Makrot för uppdatering av tabell var felaktigt. Auto-filter adderat istället.

109 thoughts on “VM-tipset 2014

 1. Hej. Jag har laddat ned den Svenska och Engelska versionen men tyvarr ar det nagra grejer som inte uppdaterar korrekt. I den Engelska versionen uppdaterar inte resultaten i gruppspelet korrekt vilket gor att lagen som "gar vidare" inte blir korrekt. I den Svenska versionen kan man inte tippa 0-0, det verkar som om dokumentet inte "forstar" 0-0.

 2. Instämmer med föregående talare, excel-arket behövs piffas till lite.
  Det är en del saker som inte stämmer.
  Själv håller jag på att uppdaterar filen och försöker få den i bra skick 🙂

 3. Hej Johan,

  Vi har uppmärksammat en del buggar framförallt i den engelska versionen, men även några få som t.ex. 0-0-buggen i den svenska versionen. Dessa är nu åtgärdade i den nya versionen utav tipset. Version 1,1 finns nu att ladda ned på vår hemsida.

  Stort tack för feedback och återkom gärna ifall ni hittar fler fel.
  Mvh
  Cristoffer

 4. Hej Patrik,

  Precis som jag svarade Johan så har vi uppmärksammat en del buggar framförallt i den engelska versionen, men även några få som t.ex. 0-0-buggen i den svenska versionen. Dessa är nu åtgärdade i den nya versionen utav tipset. Version 1,1 finns nu att ladda ned på vår hemsida.

  Vi ska självklart ha ett helt buggfritt tips för er att ladda ned, så att ni slipper att modda filen själva 🙂

  Stort tack för feedback och återkom ifall ni hittar fler fel.
  Mvh
  Cristoffer

 5. tjena. Riktigt snyggt tips. men jag får inte med lagen till slutspel i "resultat & tabell"-fliken. Och i "mitt tips"-fliken plockar de med lagen till åttondel men inte vidare till kvart och vidare.

 6. Tjena. Stralande jobb med att fixa tipset. Jag har bara gatt igenom den engelska versionen och savitt jag kan se ar det bara tva saker som inte funkar nu: Nar man pa "My Prediction" taben skriver in vem som vinner "Round of 16" sa uppdaterar den inte med laget i Quarter final. Likadant fran quarter final till semi final osv. Eftersom Cellerna ar skrivskyddade sa kan man inte heller manuelt.

 7. Den andra grejen ar pa "Results and Standings fliken. Det verkar inte som om den uppdaterar vem som gar vidare fran grupperna alls.

 8. Hej,

  Tack för din input!
  Version 1.3 kommer ut imorgon, där buggen är åtgärdad!
  Vi är medvetna om att det varit en del skavanker i tipset och tack till er som uppmärksammat det.

  // Peter

 9. Tjenare!
  Sitter och tittar lite i denna och simulerar resultat osv. Men när jag ska skriva i poäng för att se att "deltagartabellen" ändras så är den kolumnen lösenordsskyddad. Hur kommer jag runt det?
  Tack på förhand!

 10. Daniel Sörqvist

  Bör inte Resultatsidan uppdateras med gruppvinnare mm? Eller gör jag nåt fel? ( Jag har ju testat att fylla i )

 11. Hej,
  Tänkte bara fråga om det går att ändra poängfördelningen själv?

 12. Grymt tips!
  Dock en fråga om en eventuell bugg.
  När jag lagt till en ny spelare (så jag har två totalt) så kan jag inte addera fler. Då säger den "Microsoft visual Basic – Körningsfel 9 – Fekaktigt matrisindex"
  Hur löser man detta?

 13. Hanifa Hotek

  Hej,

  Jag får upp felmeddelande: Körfel nr !9: Indexet är utanför intervall. Vad innebär det?
  När jag har lagt till några flikar och "rename" dem så går det inte att lägga till fler.

 14. Stefan Ferrari

  Hej!
  Riktigt tjusigt måste jag säga. Satt och testade runt lite.
  Förutom tipsen som ni har fått nedan så tror jag att jag fann ytterligare en bugg. Om man skriver in fler än sju tippare under fliken "Resultat och tabell" på högersida där man kan se placeringen mellan tipparna så uppdateras endast dem översta sju tipparna. Dvs, ner till ruta "BR10". Om man går in i makron på den engelska versionen (ja, samma fel finns där) så ser man att den inte tar hela vägen ner till 50:e placeringen ("BR53").

  Hoppas att tipset kan hjälpa er.

 15. Hej Hanifa,

  Jag har testat att addera 50 flikar och det fungerar utan problem. Vet tyvärr inte varför du får upp felmeddelandet

  // Peter

 16. Ok, synd. Hade gärna haft en annan poängsättning men det får gå 🙂

 17. Hej,
  Jag får i version 1,6 inte uppdaterat i cellerna för åttondelen lagen som gått vidare från gruppen. Det står med rosa rutor segrare i grupp A osv. (gäller fliken resultat & tabell). Trots att samtliga gruppspelsmatcher är "spelade"

 18. Daniel Sörqvist

  Jag får inte ner vinnare och tvåor till fälten för åttondelsfinaler, vet inte vad som görs fel då…trist för detta var sjukt bra gjort annars( Gäller resultatfliken, i Mitt tips funkar det )

 19. Hej, Kan man vara fler än 50 tippare? eller har ni begränsat uppläggning av tippare till max 50?

 20. Det buggar fortfarande med att det inte blir några lag som går vidare till kvartsfinal.

 21. Hej har senaste versionen men får inte heller det att funka med automatisk uppdatering efter 8-delarna. Det funkar bra till 8del men sen autouppdaterar den inte mer (vilka lag som går vidare alltså). Detta för fliken mitt tips. Under resultat och tabell så uppdaterar den inte 8-delarna heller. Det är rosa rutor man måste fylla i manuellt. Vilket väl inte är hela världen iofs, men på mitt tips är det ju viktigare. Annars ett sjukt välgjort tips som kan bli kul att använda!

 22. Marcus Lidman

  funkar för mac?

 23. Hej,
  Har letat efter ett sånt här. Grymt bra!
  Händer ju då och då att två lag hamnar på samma poäng och målskillnad. Då gäller normalt inbördes möten. Går det ordna så att tipset tar hänsyn till det? Nu finns det risk att tipset plockar vidare fel lag till åttondelarna. Annars får man väl ändra det manuellt helt enkelt.
  Stort tack i vilket fall!

 24. Johan Gillfors

  Hejsan.
  Riktigt snyggt tips.
  Kanske jag som e dum i huvudet, men jag lyckas inte addera fler spelare.
  Hur gör man?

 25. André Elmstedt

  ladda hem det nyss. Testade du ?

 26. Johan Gillfors

  Testade nu, funkar. Satt på en dator med online-excel tidigare. Men helversion funkar det. Nevermind.

 27. Strålande jobb :), men hur går det med filen. Upplever samma problem som många andra.

 28. Hej,
  Samtliga rosa celler måste du fylla i själv, så den uppdateras inte per automatik i Resultat & tabell

  // Peter

 29. Varför uppdateras inte åttondelslagen automatiskt i Resultat&tabell?

 30. Peter Karlsson

  Funkar det inte med OpenOffice Calc?

 31. Det beror på formlernas uppbyggnad i filen. Uppdateras slutspelslagen i "Resultat & Tabell" genereras poäng för varje spelare i sina respektive tips.

  // Peter

 32. Hej,

  Fyll i de rosa cellerna där vinnaren anges för respektive åttondelsfinal, kvartsfinal osv så uppdateras det med de lag som går vidare

  // Peter

 33. Hej,

  Tack och kul att du gillar tipset!

  Jag har tyvärr inte kodat in inbördes möten som en utslagande faktor. Hamnar två lag på samma poäng och målskillnad (samt samma antal gjorda mål) tar Excel vidare det lag som står överst i listan där alla formlerna är kopplade (de dolda kolumnerna). Därmed kan det vara så att fel lag går vidare. Worst case blir då att du får ändra det manuellt,

  // Peter

 34. Hej!

  Tack för ett riktigt fint tipp!

  Jag behöver skicka ut filen via mejl till olika kollegor för att sen importera in deras resultat i min "masterfil". Men när jag högerklickar fliken – väljer "flytta eller kopiera" – väljer till master filen och "flytta till slutet", då tappar den sina referenser och kan inte registrera de poäng han/hon ska ha.

  Behöver alla som deltar använda källfilen?

  Med vänlig hälsning/
  Vik

 35. Hej Viktor,

  Du måste skapa en flik för respektive tippare i masterfilen. Därmed kan du inte kopiera in en flik, då förlorar du alla referenser precis som du märkt.

  Jag gjorde så att jag skickade filen till mina kompisar som fyllde i deras tips och sen fyllde jag själv i masterfilen under deras respektive flik som jag skapat. En del manuellt arbete, men det går ganska snabbt.

  // Peter

 36. Jag förstår dock ff inte hur det går till. Hur adderar man fler spelare – care to walk me through it? 🙂

  Annars ett väldigt häftigt VM-tips!

 37. Fotbolls VM 2014 i Brasilien

  Hej! Jag försöker göra precis som du har gjort, men när jag byter namn på en av flikarna till exempelvis "Marcus" så slutar det plötsligt att fungera med att "Addera tips". Det står "Körfel nr '9'.: Indexet är utanför intervall."

  Och jag måste byta namn på flikarna, annars glömmer jag snabbt bort vem som fyllt i vad.. Hur går jag tillväga?

 38. Cristoffer Winter Söderberg

  Signa upp dig på vår tipstävling också. Kanske även chipsröven Jonas Johansson vill joina? 😉 Det är bara att maila in färdigt tips till info@fotbollsvmem.se

 39. Johan Gillfors Hur gjorde du Johan? Jag förstår verkligen inte hur man ska få in fler deltagare på flikar där nere och deras tips. Vart ifrån tar man kalkylbladet som respektive ska fylla i? Tacksam för hjälp!

 40. Johan Gillfors

  Joakim Johansson,
  Man måste ha helversion av Excel för att det skall funka med macrona (*EllerLibreoffice). Se till så macron tillåts i säkerhetsinställningarna.
  Man väljer första fliken "Poäng och instruktioner", tryck på knappen "Start", för att addera fler flikar (tips).

  Läs sedan instruktioner för att synka poäng-ställningen under "Resultat & Tabell"-fliken.

  Tips är att ni låter alla deltagare fylla i sina tips i separata filer, och att en person sen summerar allt i en och samma fil, för att smidigast kunna uppdatera poängställningen löpande.

  Lycka till.
  /JOhan

 41. Hej,

  Eftersom det är ett makro som styr förstår den inte när du bytt namn. Jag har gjort så att jag adderat så många flikar som vi är tippare och sen bytt namn på dem.
  Ett tips är att addera några extra flikar ifall ni blir fler än planerat.

  Hoppas detta löser dina bekymmer

  // Peter

 42. Johan Gillfors när jag kopierar andras filer till min, så hänger inte "macron" med, alltså när jag fyller i resultat, så får de infogade tipsen inte några poäng. hur ska jag slå samman allas tips på rätt sätt för att det ska fungera? tack på förhand

 43. Peter Karlsson

  Fotbolls VM 2014 i Brasilien Jo, nog funkar det alltid. Med "den nya fliken" menas alltså "Mitt tips", denna ska man duplicera och sedan döpa om (går dock inte om man inte tar bort skyddet först).
  Jag får dock inte till sorteringen av spelarnas poäng.

 44. Peter Jönsson

  Patrik Axel Wikström : När du kopierar en flik följer inte makrot med. Varje spelares tips måste adderas genom att klicka på start-knappen.

  För att lösa detta adderar du det antal flikar som det finns deltagare i din tipstävling och sen skickar ut till dina kompisar. Eller skickar dina kompisar in tipsen och sedan sammanställer du deras tips i en masterfil.

  // Peter

 45. Daniel Sefbom

  En allmän regelfråga; vilken bedömning kommer ni att göra vid straffar? 90 minuter, 120 minuter, eller straffarna också? Frågar så vi har en regel att hålla oss efter på jobbet.. 😉

 46. Daniel Larsson

  Hej! Otroligt bra gjort. Dock så fattar jag inte var man skall skriva i tipparens namn i "kolumnen "Namn"" i tabellen"J
  ag har ingen tabell under fliken "resultat och tabell. Utan det är alla matcher och gupperna såsom det ser ut för respektive tippare att fylla i? Finns ingen kolumn "poäng" exempelvis.
  Kanske gör ngt fel. Men hade blivit jätteglad över att få lite hjälp med detta.

 47. Hur räknas det när två lag kommer på samma poäng och samma målskillnad i gruppen?

 48. Rutan i match 56 verkar vara felformaterad. Försökte skriva in en etta men rutan är formaterad för datum

 49. Peter Jönsson Johan Gillfors Kan någon av er som är haj på det här vänligen skicka mig ett PM med plats för 4 personer? En s.k. Master-fil som jag kan sammanställa allt i? Tack på förhand.

 50. Johan Lang

  Hej. Bra jobbat med detta fantastiska system!
  Men jag har ett problem som jag tror beror på ett litet fel i formeln i Cell S94 på "Mitt tips" fliken. Jag har lagt in mitt och 6 kompisars tips. Men en av dem som har Brasilien – Tyskland i Semifinal på match 61, (rad 94), och sedan sätter Brasilien som vinnare där får då Brasilien i både Brons och final, (D99 & D103). Alla vi andra som har andra lag där fungerar det fint. Har provat med att ta fram ny flik med knappen på första fliken men det hjälper inte, samma fel. Tacksam för hjälp med detta. (hubblen@gmail.com)

 51. Går det att dra in en annan spelares tips (från samma tips men annan fil) som en flik i huvuddokumentet? Den lägger sig fint som en ny flik med spelarens resultat, men huvudrubrikerna blir gröna. Det kanske sabbar formlerna?

 52. Marcus Alvergren

  Hur gör ni när åttondelsfinalerna börjar, troligen ingen kommer har rätt lag i respektive åttondelsfinal men man får ju poäng för resultatet oavsett vilka lag som spelar.

 53. Vad fyller den högra kolumnen med matcher för funktion? Alltså den till vänster om alla tipparna. Behöver jag fylla i den också?

 54. Wille Biörck

  Tjena stort tack för ett sjukt snyggt och väl fungerande VM Tips. Ett problem som jag märker är att det dyker upp "Körfel nr 9" Index utanför intervall när jag försöker lägga upp nya tips ark via länken. Vet du vad detta beror på? Vore jätteschysst om du kan hjälpa mig. Hälsn/Wille

 55. Hallå,
  Jag får inte med de "extra" 32 poängen för lag i åttondelsfinal när jag testar. Är det något fel eller gör jag galet?

 56. Hej,

  Det beror på makrot. Ladda ner filen och spara den i det namn du önskar att den ska heta. Sedan kan du addera tippare.
  Skulle du döpa om filen, fungerar inte macrot.

  Annars kan du tanka ner filen, addera antalet tippare du ösnkar och sen spara filen.

  Hoppas det hjälper

  // Peter

 57. Poäng genereras inte förrän tipsgeneralen fyller i korrekt lag i "resultat & tabell".

  1. Oavsett vilken åttondelsfinal "ditt" lag hamnar i får du poäng. Samma gäller kvartsfinal osv. Tipset är konstruerat så.
  2. Korrekt, resultat får du alltid poäng för

  // Peter

 58. Hej Malkolm,

  Nja, det är inte att rekommendera. Addera spelare via knappen under "regler & instruktioner" är det bästa.
  Är medveten om att det är manuellt arbete att skriva in alla tipsen, men det behövs bara göras en gång

  // Peter

 59. Fyll i de rosa cellerna i "mitt tips", det är allt du behöver göra.
  När du rättar fyller du i de rosa cellerna i "Resultat & tabell", så funkar allting

  // Peter

 60. Peter Jönsson

  Fyll i de rosa cellerna i "resultat & tabell" med korrekt lag.
  Alltså där det står Vinnare Grupp A kan du skriva Brasilien, så adderas poängen

  // Peter

 61. Daniel Kretz

  Tjenare! Tack för ett bra tipp!
  Har dock en fråga hur man ska tänka med Åttondelsfinalerna osv. De resultat man har spelat på i grupperna genererar ju vilka som möts i delfinalerna.

  Man ska ju även spela på resultatet i dessa matcher, men vad händer om det är två helt andra lag som spelar i åttondelen då? Går det resultatet över på den matchen oavsett?

  Hur ska man tänka?

  Tack på förhand!

 62. Hej!
  Jag försöker att klistra in abetskollegors tips i flikarna, men excel säger att cellerna är skrivskyddade? Måste jag mata in alla resultat manuellt?

 63. Riktigt trevligt annordnat med tipset.

  En sak jag märkt är att på "resultat & tabell" så när man trycker på uppdatera cirkeln så ordnar den bara BR4 till BR10. De som ligger under uppdateras inte så man får inte riktigt rätt på placeringen av vem som ligger på vilken placering.

  Hur ändrar man det på ett enkelt sätt?

 64. OK.. det var visst inte svårare än att gå in i macro och leta reda på raden .SetRange Range ("BQ4:BR10") och sedan ändra BR10 till vilken siffra man behöver. Tack för ett fantastiskt dokument.

 65. Hej,

  Korrekt, filen är lösenordsskyddad. Du kan kopiera in alla rosa celler i en flik men inte mer än så

  // Peter

 66. Du kan alltid få poäng för resultat och tecken, oavsett vilka lag som möts i åttondelsfinalerna osv
  Bonuspoäng får du enbart om du har rätt lag vidare.

  Det är helt upp till dig hur du väljer att lägga upp ditt tips. En sak är säker: Det är väldigt svårt att försöka förutse utgången 🙂

  // Peter

 67. Hej,
  Fantastiskt roligt tips, en liten fråga som kom upp på kontoret nu.
  Eftersom alla har tipsat hela vägen till final med resultat och lag i åttondelsfinal mm så kan det lätt stjälpas ifall någon av dina grupper inte stämmer.
  Hur är det tänkt att slutspelet ska fungera? För man tipsar ju ett resultat i åttondel på förhand, sen kan vilket lag som helst hamna där? eller ska man vänta med det tippningen till vilken punkt?

 68. Daniel Larsson

  Hej. Jag löste mina tidigare frågor. Dock så är min version lösenordsskyddad av någon anledning. Finns det ngt lösend?

 69. Kan man på något sätt ändra poängen på tipset? om du tippar 2-0, tecken 1, men matchen blir 1-1, tecken X, så borde man ju inte få fler poäng bara för att man har tippat rätt på bortaresultatet. Att man har tippat rätt tecken borde ge mer poäng 🙂

 70. Jimmy Lindquist

  Hej! Hur ser poängen ut i 8-delen, om man har fel vinnare i grupp A och fel tvåa i grupp b, men kört 2-0 som resultat, innebär det poäng för resultaten även om det är två helt olika lag som spelar matchen?

 71. Jag har samma fundering som Max här! Vet att man får 2 poäng per lag som hamnar i åttondelen osv till final med ökade poänggrad. Men får man något poäng för den matchen man tippade? Eftersom man inte vet på förhand vilka lag som egentligen spelar där

 72. Pontus Lindholm

  När kommer det den nya listan på placeringar?

 73. Hej,

  Kul att ni gillar det.

  Eftersom det är så många matcher som spelas kan det absolut ske stora omkastningar i ditt tips vs verkligheten. Det är det som är tjusningen 🙂

  Precis som du säger kan ni vänta med att tippa slutspelet om ni vill. Det är upp till var och en hur ni vill göra. Det är inte tänkt att det ska vara på något speciellt vis, utan snarare är tipset konstruerat så att ni själva kan välja.

  Därför är poängräkningen uppbyggd som den är också, att man kan få 5 poäng per match oavsett vilka lag som möts. Eftersom många troligtvis inte kommer ha rätt lag med hela vägen i turneringen, är det skoj för dem om de kan få poäng på de matcherna också. På så sätt är inte tipset slut för dem, trots att de inte har rätt lag vidare.

  Jag vet de som tippar en dag i taget, vissa tippar först gruppspel sen hela slutspelet och andra tippar alla grupper sen åttondelsfinal, kvartsfinal osv för sig.

  // Peter

 74. Mattias Niklasson

  i Grupp B har just just nu Holland och Chile samma poäng, dock har Holland bättre målskillnad plus 5 mot chiles plus 4, ändå ligger Chile på första plats i tabellen ? såg att det är ngt liknande i ngn annan grupp med ….

 75. Hej! Hur är det tänkt att man skall räkna poäng i slutspelet? Har man skrivit i rätt resultat i tex åtondelsfinal 1 men har fel lag så får man ju enligt excelfilen ändå poäng för resultatet. Men tanken måste väl vara att man skall ha prickat in rätt lag i rätt match för att få poäng för resultatet??

 76. Instämmer med Andreas. Hur är det tänkt? Får man poäng för rätt mål i matcherna per land oavsett om man satt rätt land eller inte på finalplatserna? Har meddelat mina tipskollegor att jag ska kolla upp det, men hur det än är designat så blir det ju samma förutsättningar för alla så…men svara gärna på detta så vi vet hur det kommer räknas.

 77. Hej, Per Sundin:
  Man får poäng för resultat och tecken i varje match, oavsett vilka lag som möts.
  Det är designat på detta sätt för att många kommer inte ha rätt lag vidare ju längre turneringen fortskrider. Även om du har rätt lag vidare kan de hamna på "fel" plats i slutspelsträdet också dvs en annan plats än den du tippat. Med detta som bakgrund slutar tipset väldigt tidigt för väldigt många (förutsatt att man enbart kan få poäng om "rätt" lag är vidare). Därför finns möjligheten att få poäng för resultat och tecken i varje match.

  Om man tex. enbart har ett lag på rätt plats i åttondelsfinal, hur fördelas poängen då? Det finns massor med frågor och möjligheter att göra tipset annorlunda.
  Troligtvis har ni diskuterat i ert tipsgäng också och precis som du säger är det lika för alla. Alla synpunkter är välkomna och tas emot med glädje. Det ger oss möjligheten att göra ett kanontips till EM 2016.

  Hoppas detta svarar på era frågor

  // Peter

 78. Tack för förtydligandet, Peter! Då vet jag och ska meddela mina kollegor.

 79. Victor Föjer

  Vi har ett helt gäng med personer som får fler poäng för lagen som gått vidare till åttondelsfinal än vad de ska ha. Varför är det så?

 80. Victor Föjer

  Rättning, alla har fått fel poäng. De allra flesta har fått för många, jag själv har fått för få.

 81. Hej Victor Föjer,

  De verkar stämma för flera andra vi har haft kontakt med. Kolla gärna igenom att ni har skrivit rätt resultat och rätt stavning på länderna. Skulle det fortfarande krångla, så maila in tipset till oss på info@fotbollsvmem.se och berätta vilka poäng som skiljer etc. Så kollar vi på det åt er. Men gå igenom så att ni är 100% säkra att ni har fyllt i allt rätt först.

  Mvh
  Cristoffer

 82. Johan Bonerfält

  Hej, samma sak här. En tippare (vad jag kan se) får för lite poäng för lag till åttondel. Har dubbel- och trippelcheckat min ifyllning av resultaten men dessa stämmer. I övrigt – tack för ett bra tips!!!

 83. Hej Johan Bonerfält,

  Glöm inte att dubbel och trippelkolla denna tippares stavning på länder i åttondelen också. Smyger sig lätt in ett litet stavfel.

  Mvh
  Cristoffer

 84. Johan Bonerfält

  I mitt fall verkar det vara stavningen av Mexico/Mexiko som ställde till det.

 85. Victor Föjer

  I mitt fall var det jag som var efterbliven!

 86. Tack för en kanonbra mall! Jag kör ett gäng kompisar i den och vi har nu bestämt oss för att i de återstående åttondelsfinalerna tippa på de riktiga lagen; dvs på de lag som gick vidare. Skulle därför vilja ändra lagnamnen men cellerna är låsta och det krävs ett lösenord. Är det möjligt att få lösenordet?

 87. Shit vad många buggar i detta program, hopplöst, skapar många irriterade diskussioner och konflikter 🙁

 88. Måste säga att ert tips är extremt bra gjort. Har bara ett önskemål till EM 2016, att man får tre poäng förr rätt tecken och 2 poäng för rätt antal mål per lag. Har jag exempelvis tippat 1-2 i en match som slutar 0-1 så får jag 1 poäng medans min kompis som tippat 2-1 får två poäng. Det känns lite fel.
  Men annars som sagt, grymt tips.

 89. Har ni tips på hur man som domare ska göra vid ev delad skytteligavinnare?

 90. Hej! Det blir inte rätt antal poäng i "bonus" för att man gissat rätt lag vidare till åttondelsfinal i vårt tips. Har jag gjort något tokigt?

 91. Mikael Havlind

  Det går inte att sortera placeringarna i poängordning. Kan det åtgärdas så man inte behöver göra det manuellt?

  1. admin

   Hej Mikael,

   Detta är åtgärdat i senaste buggfixen, vilken nu finns att ladda ner.

   Mvh
   Cristoffer

 92. Linus Lindberg

  Det är en bugg i EM-tipset 2016. Om det skulle hända att 2 lag har 1 vinst 1 oavgjord och 1 förlust i en grupp så hamnar det ena laget på sista plats i gruppen och det andra laget på andra plats. Det laget som då egentligen skulle hamna sist hamnar då på tredje plats istället. Kan ni försöka lösa detta?

  1. admin

   Tjena Linus,

   Detta är nu löst i senaste buggfixen, som finns att ladda ned.

   Mvh
   Cristoffer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *