Grupp H – VM 2014

Belgien

Lilleputtnationen vilken levererat berömdheter som Manneken Piis, Tintin och våfflan. Numera har Belgien ett extremt intressant landslag på gång som mycket väl kan bli en seriös utmanare i fotbolls VM 2014. Eden Hazard, Marouane Fellaini, Remoelu Lukaku, Vincent Kompany och Thomas Vermaelen är några av toppnamnen i truppen, som mycket väl kan ta Belgien hela vägen. Belgien är inte känd som en stor fotbollsnationen med stor rutin från den stora scenen, dock har dagens landslagsspelare hunnit med en del. Romelu Lukaku får inte ens gå på Systembolaget i Sverige men har redan hunnit med att vinna skytteligan med sina förra klubb Anderlecht och detta vid 16 års ålder! Hazard stänkte in 21 baljor för Lille innan han blev såld till Chelsea 2012, Fellaini har varit Evertons bäste spelare de gångna säsongerna innan han gick till Manchester United sommaren 2013 och Belgien har förmodligen Europas bästa mittbackspar i Kompany och Vermaelen. Belgien bör absolut ses som en utmanare till gruppsegern och kan mycket väl överraska och gå riktigt långt i fotbolls VM 2014.
Fotbollsvmem tippar: Etta i grupp H

Ryssland

Republiken/diktaturen Ryssland har på senare år seglat upp som en seriös utmanare i fotbollssammanhang. Styrt med järnhand och med åtskilliga miljarder i spelar- och tränarersättning är det inga större problem med motivationen för de ryska björnarna. På hemmaplan i Moskva är nationens stolthet enormt svårslaget och kan med enkelhet få de flesta lag på fall. De ryska fansen skyr inte heller några medel för att leda sitt älskade landslag till seger. De är hängivnaa, högljudda och ett fantastiskt stöd i medgång. Akilleshälen för Ryssland är om det börjar knacka lite i maskineriet. Varken fans eller Vladimir Putin accepterar något annat än seger och framgång för den Ryska björnen. Skulle laget misslyckas i fotbolls VM 2014, löser säkert Putin detta genom någon precist inriktad propagandakampanj och hittar någon stackars syndabock.
Fotbollsvmem tippar: Tvåa i grupp H

Sydkorea

Sydkorea med en fjärdeplats i hemma VM 2002 som särklass bästa placering, lär få stora svårigheter i grupp H. Vanligtvis koncentrerar sig nationen på att hålla koll på fienden i norr, Nordkorea, istället för att spela fotboll. E-sport är gigantiskt stort i Sydkorea och följs och engagerar miljoner fans, kanske ansluter de till fotbollsskaran i sommar och hejar fram sitt landslag? Med en rad spelare vid namn Kim och Lee i laget blir det en mardröm för ländernas kommentatorer att hålla koll på dem. Sydkorea är kanske inte publikfavoriten under fotbolls VM 2014, men det ska absolut bli intressant att se hur världens medier löser Kim/Lee-frågan.
Fotbollsvmem tippar: Trea i grupp H

Algeriet

Landet som består av en sjuhelvetes massa sand har tidigare spelat fotbolls VM tre gånger. Les Fennecs, som laget kallas, har haft en brokig VM-historia och har tyvärr inte skördat några framgångar. Höjdpunkten är 2-1 vinsten mot Västtyskland under fotbolls VM 1982 och bottennappet var under senaste fotbolls VM 2010 i Sydafrika då man inte gjorde ett enda mål. Det ska ses som en framgång att nationen nått fotbolls VM 2014, men förhoppningarna ska inte hållas för höga. Algeriet kommer få det svårt mot både Belgien och Ryssland. Sydkorea kan man slå, dock hjälper detta föga eftersom enbart två lag går vidare till åttondelsfinal.
Fotbollsvmem tippar: Fyra i grupp H

2 thoughts on “Grupp H – VM 2014

  1. Dennis K Boelius

    Lätt grupp Belgien kör över dom andra!

  2. Tjena Dennis!

    Belgien är helt klart favoriter i grupp H. Om bara två veckor, så slipar de ju formen mot Sverige. Det blir en intressant match 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *