Grupp G – VM 2014

Tyskland

Tyskland är favoriten i grupp c och innehar plats nummer 2 på Fifas världsranking. Förbundskapten Joakim Lööw har idel klasspelare till sitt förfogande, där Philip Lahm agerar kapten och hänförare. Traditionsenligt gör Tyskland alltid bra mästerskap och fotbolls VM 2014 lär inte bli något undantag. Den tyska maskinen lär mala och mala tills varje motståndare är besegrad. De spelar snabb och anfallsinriktad fotboll som är svår att försvara sig mot. Minst semifinal kan ni räkna med för DFB-elf.
Fotbollsvmem tippar: Segrare i grupp G

Portugal

Nationen som aldrig når hela vägen, vilket även avspeglas hos vissa spelare i truppen. Christiano Ronaldo, vilka av många anses som världens bästa spelare, har fått stå i skuggan av Lionel Messi under mer eller mindre hela sin karriär. I landslaget är han dock den självklara ledaren och hänföraren. Han tar frisparkar, straffar och filmar i stor utsträckning. Detta gör han med nations bästa i åtanke. I övrigt har Portugal ett relativt namnkunnigt lag med spelare från bla Real Madrid och Manchester United. Portugiserna besegrade ett vilt kämpande Sverige i Playoff till fotbolls VM 2014, där Ronaldo verkligen visade sin klass. Kan Portugal gå hela vägen denna gång?
Fotbollsvmem tippar: Tvåa i grupp G

USA

Det friaste folket i världen, världens rikaste nation, världens fetaste folk, världspolis, ja listan med världens… kan göras lång. Kan USA spela fotboll? Nja, någorlunda iallafall. Truppen innehåller inga storstjärnor som dominerar de europeiska ligorna men Landon Donovan är väldigt stor på hemmaplan och måste anses som en riktigt god spelare som säkerligen hade varit vass i ett mittenlag i någon av Europas mittenligor. Med Portugal och Tyskland som favoriter i gruppen, och där Ghana absolut är en outsider, lär får USA det väldigt svårt i fotbolls VM 2014. Fotboll är de inte erkänt bra på, eller jo det är de. Fast det är den där andra konstiga formen som kallas Amerikansk fotboll.
Fotbollsvmem tippar: Fyra i grupp G

Ghana

Den lilla Afrikanska oljenationen bör ses som en utmanare till andraplatsen i gruppen. Med spelare som Michael Essien, Sulley Muntari och Kevin Prince-Boateng kan de absolut bjuda upp till dans i sommarens VM-slutspel. Kevin Prince-Boateng har för övrigt en bror vid namn Jerome Boateng som spelar i Tyskland, Blir det ett kärt återseende för syskonen? Tvivlar på det… Vid fotbolls VM 2010 i Sydafrika kom Ghana tvåa i sin grupp efter Tyskland och USA besegrades i åttondelsfinalen. Ghana kan för många låta som en stryknation alá San Marino eller Andorra, men se upp, de kan mycket väl gå riktigt långt i fotbolls VM 2014
Fotbollsvmem tippar: Trea i grupp G

3 thoughts on “Grupp G – VM 2014

  1. Nej Kevin Prince är inte bror med Derek Boateng, utan Jerome Boateng!

  2. Ledsen älskling, USA har ingen chans denna VM…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *