Grupp E – VM 2014

Schweiz

FIFA’s president Sepp Blatters hemland som folkomröstar om allting från böter för nedskräpning till medlemskap i diverse förbund. Schweiz är även superneutrala och delade på värdskapet under fotbolls EM 2008 tillsammans med Österrike. Med forna stjärnor som Alexander Frei och Johann Vogel utanför laget har nu den nya generationen med Strelller och Xaquiri i spetsen tagit över. Det är nästan samma känsla runt Schweiz som korna har när de släpps ut på vårbete: Det känns nytt, fräscht och spännande. En nation som givit omvärlden precisionsur, choklad och som gjort bedrägerier i alla dess former möjligt under långt tid kommer definitivt slåss om segern i grupp E. Märk väl att samtliga Schweiz motståndare i gruppen är lägst seedade inom sina respektive konfederationer. Ska detta ses som en konspiration av Herr Blatter, som möjliggör framgångar för Schwiez under fotbolls VM 2014?
Fotbollsvmem tippar: Tvåa i grupp E

Frankrike

Landslagsfotbollens bad boys. Alla minns väl skandalscenerna under fotbolls VM 2010 i Sydafrika där Nicolas Anelka fick lämna truppen och stängdes sedan av från landslaget. Nationen har inte lyckats med några topplaceringar de senaste mästerskapen. Efter förlusten i VM-finalen 2006 där legendaren Zinedine Zidane gav Marco Materazzi en dansk skalle, har landslaget aldrig riktigt återhämtat sig. Frankrike har både vunnit fotbolls VM och fotbolls EM de senaste 15 åren, men sett till dagens landslag kan man knappt tro det. Med stjärnor som Benzema, Nasri och Ribery borde laget kunna utmana om gruppsegern, men då kan man inte prestera som man gjorde i kvalet, där Frankrike gick till VM via playoff. Se till att plocka ur baguetten från sjärten, spotta ut croissanten och slopa arrogansen, så UEFA-presidenten Platini får se sitt älskade Le Bleu i ta sig i långt i fotbolls VM 2014.
Fotbollsvmem tippar: Segrare i grupp E

Honduras

Ett av västra halvklotets fattigaste länder har gjort det omöjliga och tagit sig till fotbolls VM 2014. Detta är andra gången nationen är kvalificerad och kommer med största sannolikhet få mäktigt stöd från sina 7,3 miljoner landsmän. Dock får de kanske svårt att följa lagets framfart då fattigdomen är väldigt utbredd, men kanske bjuder den rikaste klicken av befolkningen in till sina palats för VM-extravaganza? På fotbollsplanen lär de få svårt att ta några poäng. Med lite tur kan kanske en balja trilla in, men det ser svårt ut.
Fotbollsvmem tippar: Fyra i grupp E

Ecuador

Den Sydamerikanska nationen där lagets fixstjärna Antonio Valnecia spelar. Sin tunga säsong bakom sig till trots lär han få bära nationen på sina axlar och han måste spela utomordentligt bra om Ecuador ska lyckas ta sig till åttondelsfinal i fotbolls VM 2014. Med två tidigare VM-slutspel på meritlistan är Ecuador inte den mest rutinerade nationen. Dock gick man vidare från sin grupp vid fotbolls VM 2006 och de bör absolut ses som en utmanare till andraplatsen i gruppen.
Fotbollsvmem tippar: Trea i grupp E

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *