Grupp D – VM 2014

Uruguay

Semifinalisten och fjärdeplacerade från fotbolls VM 2010 i Sydafrika göra att Uruguay går in i årets VM-turnering med god känsla. Med Luis Suarez och Edinson Cavani i stormform kan det absolut bära långt, trots erkänt duktiga (men även överskattade) nationer som Italien och England i samma grupp. Uruguay var en stor överraskning vid förra fotbolls VM och räkna absolut inte med att de blir underskattade denna gång. Vad som kan bli deras fall är om Suarez får ett av sina berömda psykbryt och får för sig att bita en motståndare eller göra något annat idiotiskt som bara han kan. Blir fotbolls VM 2014 Uruguays VM?
Fotbollsvmem tippar: Trea i grupp D

England

Världens bästa landslag, iallafall om du frågar engelsmännen själva. År efter år ska stora framgångar skördas på fotbollsplanen, men faktum är att den sista stora titeln bärgades år 1966, då man vann fotbolls VM på hemmaplan. Med legendarer som sir Bobby Charlton, Paul Gascoine och George Best som sedan länge passerat landslaget har de riktigt stora framgångarna uteblivit. George Best har för övrigt blivit känd för en rad andra saker än bara fotboll. På frågan hur tätt inpå match han haft sex svarade han iskallt: ”In halftime”. Peter Crouch, den gamla Hässleholmslegendaren har även han ett klassiskt svar på en fråga:
”– Peter, if you weren’t a football player, what would you have been?”
– “Virgin”, svarade herr Crouch snabbt och instinktivt.
England bör kunna ta sig förbi gruppen, men traditionen säger att de antingen blir utslagna Tyskland eller Argentina alternativt utslagna på straffar. Bryter England förbannelsen under fotbolls VM 2014? Svaret som ligger närmst är nja…
Fotbollsvmem tippar: Tvåa i grupp D, Wayne Rooney får rött kort i andra matchen

Italien

Tvåa i fotbolls-EM senast 2012 och världsmästare 2006 seglar upp som storfavorit i grupp B. Med den gamle Buffon som sista utpost, Chiellini som försvarsgigant, Pirlo som mittfältsregissör och den ständigt akuella, utskällda, älskade och alltid lika roliga Ballotelli på topp har Italien flera ingredienser som gör att de kan ta sig riktigt långt i fotbolls VM 2014. Italien har dock en relativt konstig taktik som säger att de ska gå på halvfart i gruppspelet för att spara krafter inför åttondelsfinal, kvartsfinal semifinal och till sist VM-finalen. Detta kan bli deras fall då ingen av lagen i grupp D tänker slå av på krafterna. Kanske får Italien ta till kända knep såsom mutor om laget är på väg att bli utslagna redan i gruppspelsfasen?
Fotbollsvmem tippar: Etta i gruppen, Mario Balotellis frisyr blir fotbolls VM’s snackis

Costa Rica

Nationen som många snarare förknippar med värme, bananer och naturkatastrofer än med fotboll. Ett trevligt inslag är mittfältaren Celco Borges som vi till vardags återfinner i Allsvenskan. Costa Rica har deltagit i fotbolls VM två gånger tidigare där man bland annat år 1990 slog Sverige med 2-1. Med inga stjärnor i laget eller en större fotbollstradition i landet lär Costa Rica åka på storstryk i fotbolls VM 2014. Italien och England lär utklassa dem medan Uruguay troligen gör vad som krävs när lagen möts. Ett glädjeämne kan vara Costa Ricas fans som lär bjuda på dans och rytm på läktarna.
Fotbollsvmem tippar: Fyra i grupp D

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *