Grupp C – VM 2014

Colombia

Sydamerikas representant i grupp C som gjort sig mer känt för drogkarteller, mord, olja och korruption än bländande fotboll. Detta bevisade Colombia efter fotbolls VM 1994 då Andres Escobar, efter genomförd VM-turnering blev skjuten i ryggen. Detta var en hämnd för det självmål han gjorde i förlustmatchen mot USA, vilket gjorde att Colombia inte gick vidare till åttondelsfinal. Med detta som morot, spårras kanske de Colombianska spelarna att 1. Inte göra självmål och 2. Spela riktigt bra fotboll. De bör absolut ses som en utmanare till en av platserna i åttondelsfinal i denna jämna grupp C, trots avsaknad av hjälten Radamel Falcao som pajade korsbandet i januari. Eventuellt hinner han bli frisk så han kan representera sitt älskade Colombia i fotbolls VM 2014.
Fotbollsvmem tippar: Tvåa i grupp B med samma poäng som trean Japan

Elfenbenskusten

Didier Drogba, Yaya Touré, Gervinho, Kolo Touré och Salomon Kalou är några av spelarna som ska skänka glädje åt de 17,6 miljoner invånarna i landet. Afrikas i särklass bästa fotbollsnation de senaste åren har stor chans att avancera till åttondelsfinal från grupp B. Med sin snabba och anfallsinriktade fotboll kan Elfenbenskusten absolut gå långt i fotbolls VM 2014. Med Yaya Touré som mittfältsgeneral och Didier Drogba som supertung centertank kan det bara gå bra. Bli inte förvånade om ni får se ett par skott ala hästsparkar från herr Yaya Touré under årets VM-turnering.
Fotbollsvmem tippar: Segrare i grupp C

Grekland

Trots landets ekonomiska härdsmälta, massiva folkliga protester som numera blivit vardag samt svårt uttalade efternamn lyckades Grekland kvalificera sig för fotbolls VM 2014. Landet är i behov av framgång efter de senaste årens minst sagt hårda eknomiska klimat. Grekland har chans på en andraplats i gruppen, men det kan bli svårt. Kanske är spelarnas tankar fortfarande koncentrerade till höjda skatter, budgetunderskott eller sänkta löner för statligt anställda? Oavsett kommer Europamästarna från 2004 ge allt för att bringa lite ljus åt den annars så sargade turistnationen.
Fotbollsvmem tippar: Fyra i gruppen

Japan

High tech, skyskrapor, Hello Kitty, sushi, valjakt, äta med pinnar, kärnkraftsolyckor och konstiga gameshows är troligen det folk främst förknippar Japan med snarare än med fotboll. Laget har detta till trots mäktat med en kvartsfinalplats under fotbolls VM 2002 på hemmaplan. Den gången tog det stopp mot Turkiet. Under fotbolls VM 2014 är det landets fixstjärna Shinji Kagawa som ska leda Japan mot VM-guld. Detta blir dock svårt då hans hjälmfriserade lagkamrater inte är lika begåvade på fotbollsplanen.
Fotbollsvmem tippar: Trea i gruppen med sämdre målskillnad än Colombia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *