Grupp B – VM 2014

Spanien

Spanien är de två senaste Europamästerskapens mästare samt regerande världsmästare. Med den gyllene generationen fortfarande intakt har Spanien ett väldigt starkt lag på pappret: Xavi, Iniesta, Fabregas, Sergio Ramos, Mata, Silva, Negredo, listan kan göras lång. Med sin tiki-taka fotboll kan de rulla upp mer eller mindre vilket fotbollslag som helst. Ska Spanien kunna upprepa bedriften från fotbolls VM 2010? Mycket talar för dem: Ett bra lag, ett bra grundspel, teknisk skickliga spelare m.m. Vad som talar mot dem är egentligen ingenting förutom en kollektiv kollaps skapad av en testosteronstinnad Sepp Blatter, som eventuellt anser att någon annan nation bör vinna fotbolls VM denna gång?
Fotbollsvmem tippar: Segrare i Grupp B, och stark kandidat som vinnare av fotbolls VM 2014

Chile

Chile kan stoltsera med att vara ett av världens äldsta landslag och årets upplaga består till mesta dels av mindre kända spelare men även Arturo Vidal och Alexis Sanchez representerar La Roja i fotbolls VM 2014. Dock får de svårt att ro på giganterna Spanien och Holland som får ses som favoriter att gå vidare från Grupp B. Chile ska dock inte underskattas och kanske upprepar de bedriften fron fotbolls VM 1962 då man knep bronsmedaljen. Det ska dock ske ett smärre mirakel om de går vidare från gruppen. Chile kan iallafall stoltesera med att de hamnade på 23 plats på Korruptionsindex från 2008, vilket får ses som en framgång.
Fotbollsvmem tippar: Trea i grupp B, där Aurturo Vidal gör 3 baljor i gruppspelet

Australien

Australien är känd för många saker: Det stora Barriärrevet, sinnessjukt giftiga ormar, den årliga padd-dödar-dagen, backpacking. Tyvärr är inte en av sakerna på listan fotboll. Att Australien är kvalificerat för fotbolls VM 2014 är enbart ett resultat av deras geografiska läge, då de tidigare fått kvala mot blåbärsnationer. Dock har landet producerat finfina fotbollsspelare såsom Tim Cahill, Mark Viduka, Harry Kewell och Mark Schwarzer, vilka samtliga varit aktiva inom engelsk fotboll. Dessa begåvade herrar tilll trots får Australien ytterst svårt att gå vidare från grupp B. Spanien, Chile och Holland är något svårare motståndare än tex Indonesien, Förenade Arabemiraten och Nordkorea som Australien är van vid att möta.
Fotbollsvmem tippar: Dead last i grupp B med endast ett gjort mål framåt

Holland

Många förknippar Holland med sex, droger och en sjuhelvetes massa kanaler. Holland kan även spela boll och har gjort det väldigt bra de senaste åren med bland annat en plats i VM-finalen under fotbolls VM 2010 i Sydafrika. Trots ett vilt kämpande lag blev det tyvärr förlust i förlängningen. Denna gången kommer Holland utkräva revanch och med Sneijder, van Persie och Robben i laget kan ni ge er tusan på att det bjuds på underhållning. Så länge spelarna inte tänder en feting (röker brass) innan match eller får för sig att göra en George Best (ha sex i halvtid) har Holland stora chanser att ta sig vidare från grupp B och aspirera på vinsten i fotbolls VM 2014.
Fotbollsvmem tippar: Tvåa i grupp B, där van Persie aspirerar på Guldskon

2 thoughts on “Grupp B – VM 2014

  1. Victor Föjer

    Spanien
    Dani Alves är brasse.

    Australien
    De kvalar i AFC, alltså Asien och möter inte Amerikanska Samoa som kvalar i Ocenanien.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *